Saturday, 27 July 2013

Fail no. 00066587433: The Secret Doctrine

 Written by Mistis Organization: MONDAY, DECEMBER 21, 2009





The Secret Doctrine, the Synthesis of Science, Religion and Philosophy atau dikenali sebagai The Secret Doctrine ialah sebuah karya semi-akademik yang menghuraikan pandangan kerohanian Eropah dan falsafah mereka.Huraian ini merangkumi bidang sains,sejarah,antropologi dan falsafah,merupakan hasil tulisan Helena P. Blavatsky (1831-1891),pengasas Pertubuhan Theosophy;sebuah pertubuhan kerohanian Eropah.

Karya ini terbahagi kepada dua jilid;jilid pertama menghuraikan asal-usul alam dan penciptaannya.Jilid kedua pula menceritakan sejarah kemanusiaan sehingga menjangkau berjuta tahun ke belakang.Karya ini dikatakan di dalam nota pembukaan adalah berdasarkan apa yang dipanggil sebagai Stanzas of Dzyan,sekumpulan prosa/kisah yang berisikan falsafah kerohanian dan alam semestaBlavatsky.Karya ini mempunyai bahagian-bahagian yang menceritakan asal-usul makhluk dan alam,termasuk kewujudan apa yang digembar-gemburkan sebagai Atlantis dan Lemuria.Falsafah di dalam The Secret Doctrine banyak dipengaruhi oleh falsafah Hindu dan Tibetan-Buddha sejak kita maklum bahawa ajaran Theosofi dan New Age mengambil model dari India dan Tibet dalam asas falsafah mereka.



Petikan dari Stanza II:

THE WHEEL WHIRLED FOR THIRTY CRORES (of years, or 300,000,000*). IT CONSTRUCTED RUPAS (forms). SOFT STONES, THAT HARDENED (minerals); HARD PLANTS, THAT SOFTENED (vegetation). VISIBLE FROM INVISIBLE, INSECTS AND SMALL LIVES (sarisripa, swapada). SHE (the Earth) SHOOK THEM OFF HER BACK, WHENEVER THEY OVERRAN THE MOTHER (a). AFTER THIRTY CRORES OF YEARS, SHE TURNED ROUND. SHE LAID ON HER BACK; ON HER SIDE. . . . . SHE WOULD CALL NO SONS OF HEAVEN, SHE WOULD ASK NO SONS OF WISDOM. SHE CREATED FROM HER OWN BOSOM. SHE EVOLVED WATER-MEN TERRIBLE AND BAD.

dari Stanza VII:

FIRST, THE DIVINE (vehicle) (b), THE ONE FROM THE MOTHER-SPIRIT (Atman); THEN THE SPIRITUAL -- (Atma-Buddhi, Spirit-soul)* (c); (again) THE THREE FROM THE ONE (d), THE FOUR FROM THE ONE (e), AND THE FIVE (f), FROM WHICH THE THREE, THE FIVE AND THE SEVEN (g) -- THESE ARE THE THREE-FOLD AND THE FOUR-FOLD DOWNWARD; THE "MIND-BORN SONS OF THE FIRST LORD (Avalokiteswara) THE SHINING SEVEN (the "Builders").** IT IS THEY WHO ARE THOU, ME, HIM, O LANOO; THEY WHO WATCH OVER THEE AND THY MOTHER, BHUMI (the Earth).



*H.P Blavatsky


The Secret Doctrine mengandungi rahsia-rahsia yang jarang diketahui oleh manusia dan menjadi antara 'kitab suci' para pengikut kultus-kultus kerohanian Barat dan para Elit Freemason Moden (mewakili 'front organization' yang membayangi beratus lagi '2nd & 3rd layer hidden organization').Antaranya kehidupan makhluk pada selang masa sebelum Adam turun ke bumi dan rahsia jarak dan masa yang dihuraikan sebagai ilusi (Sila rujuk Harun Yahya).Bagaimanakah H.P Blavatsky tahu sejauh ini?Dari manakah dia mendapat sumber-sumber untuk mengarang The Secret Doctrine?

Sebenarnya Blavatsky mendapat ilham mengarang The Secret Doctrine setelah mendapat kunjungan satu entiti apa yang dinamakan sebagai Master Djwal Khul (atau DK).DK dikatakan telah menjelma dihadapannya dan mengajarkan tentang falsafah kehidupan dan ajaran-ajaran 'suci' yang dikatakan datang dari 'The Truth'.Dari sinilah Blavatsky mengarang karya-karya tentang kerohanian sesat seperti ISIS Unveiled dan The Key to Theosophy.DK bukanlah satu-satunya entiti yang ada,malahan banyak lagi entiti yang menjelma pada ahli-ahli kultus sesat Eropah seperti yang terjadi pada Aleister Crowley dengan entiti yang dinamakan sebagai Aiwass yang mendorong dia menulis karyanya yang terkenal di dalam dunia kultus sesat;The Book of The Law.



Crowley juga dikunjungi oleh entiti yang lain seperti Lam,yang digambarkan sama seperti wajah Grey,'alien' yang terkenal dengan misteri UFO (memang ada kaitan-penulis) dan Lam inilah yang mendorong Crowley menulis The Amalantrah Working,satu ajaran kultus yang mengajar upacara seks sebagai satu cara menarik keberkatan syaitan.

Ajaran ini diwarisi pula oleh The Church of Satan yang didirikan Anton Szandor La Vey serta kultus Temple of Set oleh Michael A. Aquino,seorang bekas intellijen Amerika.


*Alice Bailey

Kesemua entiti ini dinamakan sebagai 'Ascended Master' merupakan 'roh' istimewa yang berdialog dengan subjek mereka secara ilham atau bayangan fizikal yang muncul seketika.Seorang murid Blavatsky yang bernama Alice Ann Bailey pula didatangi oleh Master Koothumi,satu lagi 'Ascended Master' yang menjelma dihadapannya.Benjamin Creme,seorang pengkaji karya Blavatsky dan Alice Bailey pula mendakwa didatangi oleh 'The Master' (nama penuh entiti tidak diberitahu) dan menyuruh dia mempersiapkan diri menyambut kedatangan 'Maitreya' atau '2nd Coming of Messiah'.



*Aleister Crowley

H.P Blavasky,Alice Bailey dan Benjamin Creme adalah tokoh-tokoh ajaran sesat New Age yang berpegangkan motto:

"There is no Religion higher than Truth."

Alice Bailey pula telah menubuhkan pertubuhan Lucifer Trust,iaitu satu kultus penyembahan Iblis menurut kaedah moden dan kontemporari.Atas sebab-sebab tertentu,nama 'Lucifer' ditukar kepada 'Lucis' dan pertubuhan ini menjadi naungan United Nation,malah ibu pejabat Lucis Trust juga ada di bangunan United Nation.

Inti kepada ajaran 'The Ascended Masters' ini adalah berpaksikan kepada sifat keAkuan kepada diri sendiri.Ajaran ini percaya kepada falsafah "Mighty I AM Presence" yang ada pada setiap manusia.Manusia adalah Tuhan kepada diri masing-masing dan ini menuju kepada falsafah seterusnya iaitu:

"Do what thou wilt shall be the whole of the Law" dan "There is no law beyond Do what thou wilt"

(Tiada undang-undang yang mengatasi keagungan nafsu sendiri)

iaitu inti kepada falsafah yang diambil dari The Book of The Law oleh Aleister Crowley.

dan ajaran para 'Ascended Masters' ini sebenarnya mewarisi kata-kata Firaun:

"...Akulah tuhanmu yang paling tinggi."

(An-Naazi'aat ayat 24)






Ajaran New Age juga menyembah nafsu sendiri (menurut falsafah Aleister Crowley di atas) yang dipanggil sebagai 'Thelema' oleh Crowley.Thelema adalah satu spiritual di dalam diri sendiri yang dianggap Tuhan dan wajib disembah oleh para pengikut kultus-kultus Theosofi.Thelema adalah kehendak di dalam diri;NAFSU yang menggoda dan meminta-minta.Apa jua cara sesat dihalalkan asalkan memenuhi kehendak nafsu masing-masing.Sebab itu pada altar penyembahan New Age Religion terdapat pelbagai patung;Jesus,Mary,Krishna,Buddha,Siva dan sebagainya.Ajaran ini juga mengganggap seks bebas sebagai cara 'ibadat' kepada Tuhan di dalam diri masing-masing.

Perhatikan bait-bait dalam petikan dari The Secret Book of Dzyan:

In primeval times,
a maiden,Beauteous Daughter of the Ether,
Passed for ages her existence
In the great expanse of Heaven,
. . . . . . . . . . .
Seven hundred years she wandered,
Seven hundred years she laboured,
Ere her first-born was delivered.
. . . . . . . . . . .
Ere a beauteous duck descending,
Hastens toward the water-mother.
. . . . . . . . . . .
Lightly on the knee she settles,
Finds a nesting-place befitting,
Where to lay her eggs in safety,
Lays her eggs within, at pleasure,
Six, the golden eggs she lays them,

Then a Seventh, an egg of iron . . . . ."

(Kalevala, Rune I.)

Dzyan adalah koleksi ilham dari entiti-entiti yang mengunjungi Blavastsky,merupakan ajaran-ajaran Iblis,di mana Iblis atau sebelum itu bergelar Izzazil amat mengetahui keadaan bumi sebelum disiapkan untuk Adam.Iblis juga mengetahui kehidupan makhluk sebelum manusia,jenis-jenis bangsa dalam makhluk Jin,tamadun dan teknologi mereka.Anda boleh membayangkan suasana tamadun para Jin ini dengan menonton siri filem Starwars di mana jika anda perasan selain apa yang dinamakan 'manusia' terdapat pelbagai makhluk yang mempunyai wajah pelik dan hodoh di dalam Galactic Federation dan dunia Starwars itu.Mereka mempunyai teknologi yang canggih,manipulasi graviti dan cahaya serta tenaga atom yang tinggi kemahirannya.Anda juga perlu perhatikan tentang 'The Force' yang dikuasai oleh Jedi dan mereka mempunyai pedang yang terbuat dari cahaya.Perhatikan pakaian mereka dengan teliti,fesyen mereka.MEREKA BERPAKAIAN SEPERTI ZAMAN PURBA NAMUN MEMPUNYAI TEKNOLOGI YANG CANGGIH.

Siapakah dia Master Yoda?


Di dalam Starwars juga ada kisah tentang legenda Darth Vader,iaitu seorang Jedi yang dahulunya merupakan seorang yang budiman dan baik akhirnya tidak dapat mengawal 'The Force' (nafsu sendiri?) dan bertukar menjadi jahat.Teliti kisah Anakin Skywalker dari kecil sehingga dia diambil menjadi skuad Jedi.Cuba kaji dari mana Lucas mengambil ilham suasana,teknologi dan kisah Darth Vader.JIka anda perasan,sebenarnya siri Starwars itu dikarang untuk menceritakan sejarah Darth Vader!90% watak sama ada yang memainkan peranan ataupun yang subliminal adalah membayangi subjek Darth Vader.Anda akan mudah memahami jika anda mengambil jurusan Kajian Filem.Dan jika anda mengkaji lebih jauh,kesemua nama watak dan tempat dalam filem ini ada maksud dalam bahasa Yahudi!Anda tahu maksud Jar Jar Bin dan Obi Wan Kenobi dalam bahasa Ibrani?

Siapakah SEBENARNYA Darth Vader??


Jika anda mengkaji lebih jauh,anda akan dapati Hitler juga mempunyai kultusnya sendiri iaitu The Black Sun.Lambang Swastika pada ajaran Veda dan Buddha melambang maksud-maksud positif namun Nazi telah menggunakannya dengan kedudukan terbalik,melambangkan 'The Dark Force'.Dan laporan pengkaji kultus The Black Sun mengatakan 'The Ascended Masters' ini juga ada mengunjungi para rahib kultus tersebut.SEBENARNYA PARTI NAZI DIASASKAN DI ATAS KULTUS SESAT DAN PENYEMBAHAN IBLIS.Cuba kaji kultus The Black Sun dan kerohanian sesat Parti Nazi.Parti Nazi dibiayai oleh pertubuhan mistik Thule Society dan ini ada kaitan dengan Rothschid sejak Hitler dikesan mempunyai hubungan darah dengan keluarga Rothschild.'Nazi Salute' diambil dari gaya dewa Rom dan lambang petir adalah lambang khas 'The Elite'.

SEBENARNYA JIKA KITA INGIN TAHU STRATEGI IBLIS UNTUK MENYESATKAN ANAK-ANAK ADAM,KITA KENA TAHU PERJALANAN SEJARAH 'THE ELITE'.Siapa guru-guru mereka dan bagaimana mereka berhubung dengan 'guru-guru' ini.

Sebenarnya ketika Iblis berjanji:

"Iblis menjawab: "Demi kekuasaan Engkau aku akan menyesatkan mereka semuanya," (Shaad ayat 82)

Iblis menjawab: "Karena Engkau telah menghukum saya tersesat, saya benar-benar akan (menghalang-halangi) mereka dari jalan Engkau yang lurus," (Al-A'raaf ayat 16)

Iblis berkata: "Ya Tuhanku, oleh sebab Engkau telah memutuskan bahwa aku sesat, pasti aku akan menjadikan mereka memandang baik (perbuatan ma'siat) di muka bumi, dan pasti aku akan menyesatkan mereka semuanya, (AlHijr ayat 39)

Dia (iblis) berkata: "Terangkanlah kepadaku inikah orangnya yang Engkau muliakan atas diriku? Sesungguhnya jika Engkau memberi tangguh kepadaku sampai hari kiamat, niscaya benar-benar akan aku sesatkan keturunannya, kecuali sebahagian kecil."

(Al-Israa' ayat 62)

...,IBLIS TIDAK BERMAIN-MAIN DENGAN SUMPAHNYA.



Dari sini kita tahu modus operandi Iblis dan Syaitan yang jarang kita dengar-dengar.Bahawa Iblis telah menjelma dihadapan orang-orang yang dipilihnya kemudian mengajarkan sesuatu.Lihat,Iblis tidak muncul di depan orang-orang miskin di ghetto-ghetto sesak di Switzerland atau Mak Bedah di pekan Parit,Perak misalnya tetapi para penulis,cendekiawan dan orang-orang berpengaruh.Mereka dipilih kerana mampu mempengaruhi manusia dan menjalankan agenda 'The Dark Force'.Setiap orang-orang kaya The Elite menganut fahaman agama Iblis ini.Lucis Trust dibiayai oleh Rockefeller,dan memang Rockefeller yang mengawal Lucis Trust dan ajaran Theosofi ini.Dan Lucist Trust adalah organisasi di bawah UN atau Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu.Apa MAKSUD SEMUA INI?

Iblis mampu menjelma menjadi manusia,kerana dia mempunyai tenaga dalaman dan kemahiran yang handal.Maklumlah bekas Ketua Para Malaikat (The Ex-Chief of Archangels).Kita mungkin tidak menyangka strategi Iblis sejauh itu,muncul di depan orang yang ingin dipengaruhi,orang itu pula mempengaruhi orang lain sehingga kepada The Elite,dan The Elite ini pula malangnya terdiri dari bijakpandai sehingga sistem politik,sistem ekonomi,pendidikan,industri barangan dan makanan dunia dipelopori oleh proksi-proksi The Elite.Tiada satu pun rumah orang-orang Islam di dunia kecuali segelintir yang tidak menyimpan atau menggunakan barangan buatan The Elite.

Namun sekuat mana pun usaha The Elite dan Iblis,Allah Yang Maha Perkasa tetap mampu mengalahkan makhluk-makhluk lemah ciptaan-Nya ini.The Secret Doctrine tidak akan mampu melawan doktrin Allah Yang Maha Sempurna.Malah setiap hari Allah s.w.t akan menambah-nambah atau melemparkan pelbagai kekayaan dunia ke tubuh badan The Elite.Semakin hari semakin kaya.Sehingga mangkuk tandas pun diperbuat dari emas.Mereka telah diistidraj oleh Pencipta mereka sendiri.Setiap perancangan mereka dibuat seolah-olah mereka asyik berjaya sahaja dan berjalan lancar.Mereka diperdaya sehingga menjadi semakin sombong dan megah.Mereka berkata seolah-olah mereka Tuhan yang mampu mengawal manusia dan seluruh isi alam.Namun mereka tidak menyedari bahawa akhirnya 'guru-guru kerohanian' mereka itu akan berlepas diri dari mereka dan bersikap cuci tangan.Di akhir cerita,para The Elite yang bijakpandai ini akhirnya akan rasa tertipu,melebihi Tipah Tertipu dan mengalami sindrom kekecewaan yang teramat sangat kerana ditipu hidup-hidup oleh syaitan dan Iblis yang hodoh lagi bertaraf rendah berbanding manusia,sebaik-baik ciptaan.



“Dan (ingatlah) ketika syaitan menjadikan terasa indah bagi mereka perbuatan (dosa) mereka dan mengatakan, “Tidak ada (orang) yang dapat mengalahkan kamu hari ini, dan sungguh, aku adalah penolongmu.” Maka ketika kedua pasukan itu telah saling melihat (berhadapan), syaitan balik ke belakang seraya berkata, “Sesungguhnya aku berlepas diri dari kamu; aku dapat melihat apa yang kamu tidak dapat melihat; sesungguhnya aku takut kepada Allah.” Allah sangat keras seksaNya.”

(Surah al-Anfal, 8:48)

And (remember) when Shaitân (Satan) made their (evil) deeds seem fair to them and said, "No one of mankind can overcome you this Day (of the battle of Badr) and verily, I am your neighbour (for each and every help)." But when the two forces came in sight of each other, he ran away and said "Verily, I have nothing to do with you. Verily! I see what you see not. Verily! I fear Allâh for Allâh is Severe in punishment."
(Surah al-Anfal, 8:48)







-------------------------------------

Bibliografi:

The Secret Doctrine by H. P. Blavatsky

X-material under codename 'rainbowstar'

The Secret Book of Dzyan

MF Archive Royal Library

Al-Quran translated (rough translation) by Dr. Muhammad Taqi-ud-Din Al-Hilali, Ph.D.
and Dr. Muhammad Muhsin Khan











"Verily, I have nothing to do with you. Verily! I see what you see not. Verily! I fear Allâh for Allâh is Severe in punishment."

-Azazel 'The Lucifer'.


****************************************************************************

79 comments:

Anonymous said...
Bleh tahan..

-246-
December 21, 2009 at 8:24 PM
 Anonymous said...
David Rockefeller mmpunyai DNA lain drpd manusia biasa.. Adakah die sbnarnye iblis or dajal..Ciri2sbg THH mmg ade pada diri die..

Malah thun lepas die ade mngaku sbg Mesiah yg d tunggu oleh yahudi..

Harap M.O bleh ulas sikit tntang mamat david rockefeller ni..

-246-
December 21, 2009 at 9:35 PM

Anonymous said...
yang menakutkan aku bila iblis cakap"HANYA SEBILANGAN KECIL JER YG TERSELAMAT DARI DIA"...TAKUTNYA...lindungilah hambamu yg kecil lagi hina ini YA ALLAH..LINDUNGILAH HAMBAMU INI DARI DUNIA HINGGA KE AKHIRAT KELAK..
December 22, 2009 at 12:54 AM

Anonymous said...
alahai, kalau dah betul2 si azazel tu fear allah punya severe punishment..napa la pulak dia mengacau maknusia ni ha...

fear paler hotak namanya tu...
December 22, 2009 at 1:16 AM

Anonymous said...
setan kabo dia takut..lawak seh!..

nampak macam nak mind control aje.. kononnya bila setan dah fear..and berdasarkan belas kasihannya melihat manusia...manusia pun akan percayalah apa yg setan nak habaq..

Kau boleh percaya lagi, apa yg setan nak bagi tau?
December 22, 2009 at 1:29 AM

Anonymous said...
Aku pun terperasan nada2 artikel MO kali ni, bahagian atas penuh dengan cerita agama berbeza dengan dulu2.

Tetapi bahagian bawah dan last sekali lain macam ajek bunyinya..

Isunya skrg..dah namanya setan...dia berlakon nangis dan sedih pun mmg tak layak utk dipercaya dan dikasihani..

Ingat aja sumpahnya pada Allah, akan membawa seramai mungkin mengikutnya. Dia bukannya respect sangat kat manusia ni. Dia pandang hina ajek. Dia cuma nak buktikan pada Allah yg dia lagi bagus dari manusia yg asalnya dari tanah. Dia kan dari api.
December 22, 2009 at 1:32 AM

Nenek Main Kayu Tiga said...
Gua heran betul la. Dari mana MO dapat semua rujukan artikel ni. Banyak sungguh masa terluang aaa??

Gua ada satu cara bernas untuk lawan geng dajal. Mawi world "Emo Jihad"
December 22, 2009 at 2:54 AM

Keris said...
sy lagi hairan melihatkan perangai segelintir manusia yg mengaku Muslim masih mempertikaikan dan mempertahankan kesesatan hanya semata-mata kerana Ego.

dgn bermacam cara.. termasuklah usikan.. ibarat mencucuk jarum sikit2.. lama2 keluar darah jgak..

sungguh syaitan itu dikalangan jin dan manusia.
December 22, 2009 at 4:40 AM
 Anonymous said...
SUSAH BETUL MANUSIA NAK TERIMA KEBENARAN, MAKA SENANG BETUL KERJA2 SANG DAJAL & SYAITAN JUGA IBLIS UNTUK SESATKAN MANUSIA. JANGAN IKUT PERANGAI YAHUDI, BAHAYA WOOOO...
December 22, 2009 at 4:48 AM
 Anonymous said...
Member aku pengkaji konspirasi sepenuh masa xpelik pun.. Kat dunia ni mmg xde yg pelik..
Sekurg2 nye adelah gak org tlg pk kn konspirasi n bgtahu kite..
Kdg2 kite sndiri yg x hargai n bodoh sombong..
December 22, 2009 at 4:57 AM
 !!! said...
bodoh sombong tuh ade maksud jugek !

tapi jgn serang peribadi org sudah lah ! nnti x pasal2 org tuh susah nk terima kebenaran depan mata dan EGO(perasann) pun naik!

kita masih lemah dan masih perlukan bantuan !

org kat MistisOrganization nih bukn sorang jer kalau 'nenek' nak taw !


ade ramai ! lebih dari 6 kalau x silap saye.. !


saye bukn saje2 letak tanda seru tuh ! tapi utk anda berfikir ! ! !

apepun,GOOD article ! 5 class kalau itu yg tinggi ! Nak citer nih,kat tempat saye nih pun pernah jugek lah Jin Ifrit datang,ade ape2 maksud ker ? masa tuh budak nk belajra silat(tapi ayah dia x bagi,bukn kat situ,tapi kat asrame dy lah,tapi kejadian rasuk-merasuk tuh berlaku dy tmpat 'ini'


Mohon perjelasan yg terang !

!!!
December 22, 2009 at 7:22 AM
 kerk said...
ape mksud Jar Jar Bin dan Obi Wan Kenobi dlm bahasa ibrani? nk taw gok...

p/s: ade jgak manusia yg buta agama sendiri. menolak terus ayat Al-Quran
December 22, 2009 at 8:02 AM
 Nenek Main Kayu Tiga said...
Kesian juga MO hurai artikel2 ni. Kadang2 susah nak paham jargon panjang lebar pening ehhh nak baca.

Melihat artikel ni seolah dajal and the geng sudah hampir menguasai bumi. Habislah umat manusia kena Anu dajal yahudi busuk ooo tak mandi.
December 22, 2009 at 8:56 AM

Remember1511 said...
Memang tepat sekali M.O. bawakan topic tentang buku Blavatzky ni kerana ia adalah antara asas bagi AQUARIAN New Ager's tu semua termasuk lah satanist macam Aleister Crowley,Alice Bailey dan Anton La Vey, bagi yang belum baca buku ni....memang buku ni sangat tebal!!! ini lah akibat nya kalau bermain-main dengan GNOSTICSM....menjelma lah si iblis yang bertopengkan seorang guru!!! karya2 beliau yang lain macam ISIS Unveiled....

Kebanyakannya cerita tentang makhluk2 Allah s.w.t. sebelum penciptaan manusia.....ini semua diceritakan oleh si lembaga yang menjelma jadi guru tu!! pandangan occultist tentang masa dan minda manusia juga terdapat dalam buku ini!! bagi occultist, mereka merasakan mereka sudah mencapai dan mengetahui NUR/ILLUMINATION/Knowledge tertinggi tetapi malangnya ia bercampur-campur dengan pembohongan syaitan/iblis/jin2 kafir yang telah lama hidup di alam ni....

Mungkin M.O. juga boleh bawakan topic2 tentang buku2 yang sealiran dengan si Blavatzky ni seperti URANTIA BOOK, Gurdjieff G.I. - Beelzebub'sTales to his Grandson dan etc....sekurang-kurang nya kita dapat tahu apa yang difikirkan dan diperbincangkan oleh OCCULTIST/ROSICRUCIANS dan GNOSTICS/KUNDALLINI'ian's/THEOSOPIST/JESUITS dalam mesyuarat2 rahsia mereka tu...ia juga akan revealed semua pembohongan dan juga beberapa kebenaran yang jarang diketahui manusia tentang kehidupan makhluk awal(sebelum manusia)yang diceritakan oleh si lembaga yang menyamar sebagai guru tu!!

golongan2 SUFI sangat berisiko tinggi untuk mengalami perkara yang sama dengan occultist2 ni semua....ini lah bahaya nya bermain-main dengan THEOSOPHY/GNOSTICSM/KUNDALLINI AWAKENING TECHNIQUE!! syaitan dan iblis pun dah tak ada passport untuk eave's dropped berita2 ghaib dari langit...so they spread lies and half-cooked predictions!!!
December 22, 2009 at 10:21 AM

Remember1511 said...
Ini antara kata2 yang dipegang oleh occultist2, mereka terlalu yakin mereka tahu segala nya tetapi mereka lupa yang mereka juga hanya "illuminated by the FIRE species", syaitan dan iblis!!!

----------------------------------

"The knowledge of this nether world
Say, friend, what is it, false or true?
The false, what mortal cares to know?
The true, what mortal ever knew?"

- The Secret Doctrine -

-----------------------------------
December 22, 2009 at 10:40 AM

Remember1511 said...
Ini lah yang mungkin dikatakan ATLANTIS, ia berlaku lama sebelum kejadian penciptaan manusia....ini juga dibincangkan oleh Blavatzky dalam The Secret Doctrine, bahagian Central Asia ni memang rasa nya tempat yang sacred bagi occultist dan CAUCASIANS!!

------------------------------------

"Tradition says, and the records of the Great Book (the Book of Dzyan) explain, that
long before the days of Ad-am, and his inquisitive wife, He-va, where now are found
but salt lakes and desolate barren deserts, there was a vast inland sea, which extended
over Middle Asia, north of the proud Himalayan range, and its western prolongation.
An island, which for its unparalleled beauty had no rival in the world, was inhabited by
the last remnant of the race which preceded ours."

-----------------------------------
December 22, 2009 at 10:53 AM

Anonymous said...
Ini sesuatu yang menarik dari buku si Blavatzky ni, tentang kepulauan melayu (mungkin sebelum kejadian manusia....makhluk jin rasanya!!)

------------------------------------

"A religious belief, common to Malacca and Polynesia, that is to say, to the two
opposite extremes of the Oceanic world, affirms 'that all these islands once formed two
immense countries, inhabited by yellow men and black men, always at war; and that the
gods, wearied with their quarrels, having charged Ocean to pacify them, the latter
swallowed up the two continents, and, since, it has been impossible to make him give
up his captives. Alone, the mountain-peaks and high plateaux escaped the flood, by the power of the gods, who perceived too late the mistake they had committed.'

-----------------------------------

mungkin makhluk2 zaman ini lah yang dikhuatirkan oleh para malaikat ketika mereka mendapat tahu manusia akan tercipta.....
'membuat kerosakan di muka bumi".....
December 22, 2009 at 11:02 AM
 Remember1511 said...
ooops...terlepas pulak tekan send!!article tanpa nama, the post above is posted by me...
December 22, 2009 at 11:03 AM

khairul said...
salam MO n jiggerz semua..

sory ye klau off topic sket, hee~.. apa yg diceritakan ini ialah mengikut pengalaman saye.. rasenye mayb agak pnjang sket, tp ape2pun enjoy it =)..
saya telah megikuti blog ini sejak pertghan tahun lepas lg.. semmgnya apa yg ingin dismpaikan dlam blog ni dan article2 keluarannya, sejak bermulanya pembacaan saya.. merupakan ilmu dan knowledge semata2 yg ingin dikongsi kpd tk kira siape pembacanya.. ianya merangkumi segala hal ilmu yg melibatkan islam, kehidupan, alam semesta n sebgainya..
bg pendpt saya satu ketika dahulu, inilah ilmu knowledge yg saya t'cari2 selama ini!!.. sblm itu, keadaan saye btul2 t'umbang-ambing dan lemas dihanyut dunia dlam mencari ilmu.. spt topik2 yg dibincangkan dekat website forum.atasbawah.. ;)
setelah lame menteliti dan mengkaji ape yg telah dibacakan, ianya btul2 membuka minda saya!!.. soalan2 berat spt keakuan, knpa aku dilahirkan kt dunia ni, mencari identiti diri n sewaktu dgannya.. blog ini dan forum atasbawah telah memberi sedikit sebyak jawapannya kpd saye!!..
saye btul2 beruntung mendpat mempelajari ilmu ini dan dpat b'fikir secare outside da box.. walaupun diri saye yg hina ini masih lg diselubungi dosa yg byk, at least saye masih ade lg kesedaran dan menitik-beratkan ttg perkara2 sebegini..
tgk gelagat wargakota 'kay-ell' zman skrg, mmg t'bukti tanda2 kiamat besar semakin hampir n memasuki eranya.. mungkin b'mula pd 2012, ini HANYELAH pndpat tk seberapa dr saye.. bcoz saye dr kecil ddk kt ibukota ini sehingga skrg..
saye sungguh takut skali melihat cara kehidupan org zman skrg ni, mmg jauh meyimpangnya spt pegaulan bebas, arak, sosial n maksiat dll.. mmg berlaku dkat kl ini!!.. mengapa saye kata begitu, sebab saye sendiri pernah t'golong dlam kancah2 tk sihat yg saye tulis tadi..
saye penuh b'harap dan tawakal kpd Allah, agar dpat dijauhkan sepenuhnya dosa2 sebegini.. skrg ni masih dlm proses 'merangkak'lg.. hidup kt kl ni mmg penuh ngan ujian2 dan pancaroba yg telah dihidangkan oleh iblis, thh n sekutunye.. hanya iman yg kental shj dpat menempuhinya.. cukup laa apa yg saye tulis setakat ini.. klau nk sambung, esok mlam pun tk abis dan siap boleh nangis lg..
oklah kpd anon2 yg baru, jgn la cpat berlatah apa yg telah MO sajikan.. dlu saye pun begitu juge, tp lama2 kelamaan saye agak t'sedar dr ilusi matrix ni dan ingin mencari da real world ;).. bacalah blog ini dr article yg awal smpai ke skrg.. satu persatu soalan mungkin akan t'jawab pd hati n minda anda.. walaupun jawapan td, mungkin akan memberi soalan yg seterusnya.. kenapa?.. bcoz dlm pemerhatian saye, segala ilmu didunia ni t'kandung dlm kitab suci Al-Quran.. segala puji bg Allah, tuhan sekalian alam..
ternyata ilmu2 yg ada kt dunia ini sebnrnya menuju kearah Al-Quran dan keislaman yg sebenarnya.. cuma kebyakannya telah dikorup dan diubahsuai oleh iblis n sekutunya.. itulah ujian kita sbgai manusia, iaitu menentang iblis, syaitan n nafsu selain menjd khalifah dimuka bumi.. klau berjaya, beruntunglah org itu atau disebaliknya..
syabas dan terima kasih kpd MO kerane berjaya menghasilkan article2 yg berilmu lg membuka minda spt ni dan yg sblm2nya.. ianya btul2 memberi saye petunjuk dan sinar ttg ape sedang berlaku didunia ini, dan kaitannya dgan erti kehidupan yg sebnr iaitu Islam.. bukan nk kate saye mempercayai MO 100%, tp klau think out da box, mmg ada kebnrnya t'sendiri.. t'pulang kpd setiap individu, bgaimana cara pemikiran nya.. =)
baiklah, rasenya t'lalu pnjang comment saye ni, hee~.. boleh dikatekan mcm luahan hati la.. inilah yg dpat saye kongsi kpd jiggerz semue..klau bleh nk pnjang lg.. klau ade yg salah, tolong tunjukkan ok.. semoga ia memberi sedikit manfaat kpd semua.. ini hanyelah berdasarkan xperience saye sendiri..
ape2 pun, keep it up da goodwork MO.. tk lupe juge, siapa yg ade disini digelar warga FAB.. hanya Allah shj mampu membalas kerja mulia tuan2 semue.. saye amat menghargai ilmu2 yg telah dismpaikan!!.. tk sabo rasenya nk tggu next article plak.. hehe ;P
Wallahualam..

sekian, wassalam..
December 22, 2009 at 2:54 PM

khairul said...
tk kurang hebatnye info bro remember1511.. thanx!!
boleh dikatakan kamu juge org lame kt blog ni kan??..
hehe.. ;)
December 22, 2009 at 3:11 PM

M.O said...
Jiggers termasuk Nenek,246,Keris (antara kipas-susah-mati yang setia) dan !!!,

Terimakasih dengan komen anda,tentang David Rockerfeller,ibnuyaacob.com ada menceritakan perihal wartawan yang menyoal pencacai Dajal ini.Sila semak web ibnuyaacob.Namun kami akan ulas tentangnya kelak.Tentang soalan !!!,lihat bagaimana 'ritual' silat tu,jenis upacara buka gelanggang dia dan sebagainya.Syaitan sukakan unsur-unsur syirik.Atau mungkin bukan silat yang bermasalah,tetapi asrama yang bermasalah.



Kerk,

Obi Wan Kenobi dalam kajian linguistik Ibrani bermaksud " dia yang menutupi telah mendengar",Jedi bermaksud "mengajarkan" dan Darth bermaksud "pengetahuan atau kelicikan".SEtiap watak ada maksudnya tetapi cukuplah kami beri contoh yang ini bagi membayangkan filem Starwars ini ada maksud tertentu.Nama tempat dan peristiwa dilambang kepada kisah dalam kitab-kitab Yahudi.


Khairul,

Thanx kerana berkongsi luahan hati anda...tidak penting kita bermula di mana tetapi watch out...DI MANA KITA BERAKHIR NANTI.



Remember1511 a.k.a ******,

Mereka ini memang berguru dengan syaitan.Jika di Nusantara,orang yang berguru dengan syaitan biasanya perkara-perkara paranormal dan sihir,namun di Barat,'ilmu hitam' yang diturunkan berbentuk falsafah dan ilmu sains-sejarah.

Tentang Kepulauan Melayu,aha...saudara sudah dapat lihat bahagian yang mana,anda belum lagi lihat apa yang dikatakan Blavatsky tentang penduduk Lemuria (atau anda sudah tahu?).Okla,cuba saudara periksa Book of Mormon dan padankan dengan quote yang anda ambil tu:

"that all these islands once formed two
immense countries, inhabited by yellow men and black men, always at war..."

Ada rahsia di sini.Nampaknya ada sesuatu di sini,tempat kita tinggal ni beribu-ribu tahun dahulu.Rahsia ini tiada dalam buku-buku sejarah dan akademik moden hari ini.Namun sebahagiannya disimpan oleh '2nd and 3rd layer' ahli akademik dan sejarah mereka yang diam-diam simpan rahsia.

Nampaknya jin itu memberitahu separuh kebenaran dan separuh kepalsuan atau kebenaran yang dicampur-campurkan dengan kepalsuan.

We need jigdigger to work on this.





-@r3@1E
December 22, 2009 at 4:08 PM
 Anonymous said...
Pada pendapat aku, ada setan yg terang-terangan menunjukkan beliau setan, tetapi ada juga yg setan maha jahat dan peringkat tertinggi yg tak di nampak kesetanan nya.

Pada pendapat aku, segala Aleister Crowley,Alice Bailey dan Anton La Vey, hanyalah manusia yg mengkhadam kan diri umpama jambatan yg menghubung diri kepada manusia.

Mereka ini memerlukan medium utk ujud di alam manusia atau menyampaikan bisikan2 jahat ke telinga manusia. Umum nya mereka tidak boleh hadir di dimensi ini secara terus2an dan menghirup udara sebagaimana manusia kerana ini telah ditentukan Allah.

Mereka hidup dalam minda anda dan anda pula akan melakukan kemusyrikan demi kemunsyrikan utk mereka dapat menhadirkan diri didepan anda.

Kesinambungan mereka dialam manusia terpulang kepada kekuatan manusia itu sendiri.

Apakah kekuatan manusia itu? Ini yg perlu anda pelajari dan amatlah mudah sebenarnya.

Minda anda dan kepercayaan anda. Keupayaan anda mensintises baik dan jahat dan menghidu taktik musuh iaitu setan dan kuncu2 nya adalah berkait rapat dengan keimanan anda kepada Allah swt.
December 22, 2009 at 7:11 PM
 Anonymous said...
Sambungan..


Melakukan perkara2 membazir dan membuang masa adalah salah satu dari ciri2 didorong oleh syaitan. Mereka amat bisa membuatkan sesuatu itu nampak benar dan nyata, tetapi iman yg tinggi dapat membezakan nya.

Jadi janganlah menyangka buruk kepada anon2 yg memberi komen menyangkal. Kerana ada mungkin anda tidak nampak apa yg anon itu nampak.
December 22, 2009 at 7:14 PM
 Acid Burn said...
quote from MO -

" Setiap orang-orang kaya The Elite menganut fahaman agama Iblis ini.Lucis Trust dibiayai oleh Rockefeller,dan memang Rockefeller yang mengawal Lucis Trust dan ajaran Theosofi ini.Dan Lucist Trust adalah organisasi di bawah UN atau Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu.Apa MAKSUD SEMUA INI? "

-------------------------------

2 ayat terakhir tu memang menarik. Tapi malangnya, majoriti muslim masih lagi bergantung harap pada PBB. Dalam banyak isu berkaitan dgn Israel, terang2 PBB ni berat sebelah. Menggunakan media untuk promote perjanjian damai n mesej2 keamanan, TAPI PADA MASA YG SAMA, membantai palestine n menindas orang2 Islam di seluruh dunia. Dari sebab ni, akhirnya ramai orang2 Islam yg KAKU, KELIRU dan TERTIDUR kepenatan.

bila sistem Islam nak bangkit? adakah kita tunggu sesuatu sebagai "trigger"? Bila agaknya proses perubahan ni akan berlaku?
December 22, 2009 at 7:18 PM
 Anonymous said...
Bila aku terbaca bawah ini, aku terfikir ....

" Setiap orang-orang kaya The Elite menganut fahaman agama Iblis ini.Lucis Trust dibiayai oleh Rockefeller,dan memang Rockefeller yang mengawal Lucis Trust dan ajaran Theosofi ini.Dan Lucist Trust adalah organisasi di bawah UN atau Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu.Apa MAKSUD SEMUA INI? "



Macam mana benda ni boleh semua org tau? Maksud aku sekurang2nya sampai kepada MO dan geng? Aku admire sebab kau tau tu...aku rasa bagus dan hebatnya MO dapat tau semua ni... Tetapi aku juga bertanya bagaimana boleh tau, mudah benar lucifer dan geng bukak rahsia...Selalunya rahsia begini, ahli2 saja yg tau...atau on the other hand, mungkin telah dimomokkan begitu tapi bukan pun..Ada org lain..Orang yg bercerita ni ke?

Sebagaimana gossip dan wartawan melapurkan berita, bukan semua itu adalah keadaan sebenar yg berlaku.. Kdg ada explanation lebih dari itu, Kadang3 setakat itu saja yg boleh dilapurkan.. Kadang2 ada twist and turn agar nampak sebegitu rupa oleh pihak yg mengkehendakinya begitu?

Adakah MO berkehendaknya menjadi begitu? Atau boss MO? Siapa boss MO?

Kalau syaitan dalam melapurkan kejadian benar, selalu ada twist adn turn.. Kadang2 memang benar pun..macam kejadian 9 Sept...macam2persepi...yg tertangkap dan pendangan prejudis mula berleluasa...

Bila ada benda yg ingin ditangkap kdg2 mereka sanggup melukakan diri sendiri..kerana yg misi itu lagi lebih untungnya kepada mereka dibandingkan dengan luka yg boleh sembuh..
December 22, 2009 at 7:39 PM
 Anonymous said...
Aku bukan sangkal isi konspirasi yg diterangkan MO. Ini mungkin benar dan hanya ahli nya saja yg boleh membenarkan. Bagi kita semua yg bukan ke arah itu, tentulah rasa bagai bertuah dapat tau apa yg berlaku di sekitar kita..

Akan tetapi, sejauh mana konspirasi ini, hanyalah bertujuan untuk melupakan kepada Allah swt. Menghakis keimanan manusia muslim kepada allah dengan anasir :-

1) Hiburan - melalui TV dan wayang, selain mempengaruhi manusia kepada perkara2 terlarang, yg terlarang inilah yg dianggap menuju kemodenan dan sekaligus membuat manusia alpa.

i) Minda anda juga terjajah dengan perkara2 yg bukan2...sprt cerita2 magis, keupayaan jin dan syaitan, konspirasi oleh kumpulan2 tertentu.

2) Ekonomi

3) Kententeraan

4) .... Apa lagi ? Sy rasa anda pandai menambahkan jumlahnya..


Konspirasi2 adalah bentuk2 sebab dan akibat yg terjalin dari semasa ke semasa selagi ada hayat dunia ini..

Konspirasi yg menjadi ibu kepada konspirasi yg banyak itu bermula dari ketika adam dijadikan dan sumpah ketua malaikat didepan allah..

Ini bermulanya sy rasa anda semua pun tau, jadi apa perlu dikisahkan sangat berapa banyak juta konspirasi kerana kata kunci yg perlu dipegang adalah janji syaitan utk menyesatkan manusia...


Konspirasi dari zaman ke zaman adalah membuktikan bahawasanya syaitan itu mmg bersungguh2 dengan dendamnya dan manusia yg berjaya dikhadamkan nya..


Cerita konspirasi yg diterangkan, anda perlu ambil iktibar dan faham sebenar2nya ini semua adalah kerja syaitan. Cuma cerita konspirasi dan org yg telah disesatkan itu berbeza dari tempat ke tempat di dunia ini..

Yang patut menjadikan fikiran anda sekarang, bukan samada MO cakap itu benar atau tidak. Kalau benar pun kenapa, kalau tidak pun mengapa? Anda mmg telah tahu pun tentang janji syaitan itu bukan?

Mempratonton konspirasi adalah laksana menonton movie di wayang yg mempunyai cerita dan tajuk yg berlainan tapi genre yg sama...kalau tema cinta sbg contohnya..cinta sajalah cuma isi cerita tu yg lain...

This syaitan is so proud of telling you guys what he/she has done to this world. And even he is telling you the truth and even he is showing himself/herself in front of your with his excellent word and mindcontrol, you have not actually recognise him..

Anda semua begitu takjub dengan konspirasi demi konspirasi memikir dan memikir hingga anda lupa kepada tanggungjawab anda sendiri kepada diri sendiri.

Anda begitu takjub dengan artikel2 entah karangan siapa..tetapi takjub ala2 biasa saja pada al-quran sungguhpun di mulut dan hati anda mengaku anda takjub mungkin kepada al-quran...
December 22, 2009 at 8:00 PM
 Anonymous said...
sapa yg takjub?biarla org nak bg peringatan atau ilmu pngtahuan....salah ke?takdak sapa la yg jd lupa diri,makin beringat ada la
December 22, 2009 at 8:47 PM
 Anonymous said...
Takjub ke tak takjub ker..setakat yg kita tahu, laman MO ini tak der yg suruh org lupa Allah, suruh beringat adala...bukankah Allah SWT Maha Tinggi...rahsia dibukakan..setakat hafal Quran, Yahudi pun boleh hafaz, ia hanya huruf harafiah, Al Quran di tubuh pun tak kenai...susah laa, belajar Muqaddam pun tak habis, nak ngaji Al Quran, fahami dulu Alif , Ba, Ta sambai habis..baru boleh ngaji Quran..hahaha..
December 22, 2009 at 9:13 PM
 Keris said...
salam semua sdra.

tq kepada anon December 22, 2009 8:00 PM..

sy bersetuju dengan komen kamu.. begitulah muslim.. saling ingat mengingatkan. =)

Acid Burn,
sy merasakan 'Trigger' itu ada dalam diri setiap kita.. dan saya yakin baginda Al-mahdi sudah pun ada.. mungkin ada syarat2 tertentu yang perlu dipenuhi sebelum baginda ke depan mengisytiharkan diri.

tggjawab setiap kita pula, mengaktifkan trigger dalam diri kita.. agar dengan ini bila hadirnya baginda.. kita dapat bersama baginda dan mudah pula mengenali baginda dan mempertahankannya..

dah tentu kuncinya terletak pada sejauh mana keimanan kita pada Tuhan, janjiNya dan Rasulullah.


artikel MO ini sy ambil sebagai peringatan.. Musuh kita tidak pernah tidur.. malah merekalah yg kerap berusaha menidurkan kita.. selena mungkin agar kita langsung tak sedar dan melambatkan janji Tuhan atas mereka selain meramaikan manusia yg rosak utk dibawa bersama ke neraka.. sungguh mereka berdengki dan busuk hati..

mereka malah berbangga menunjukkan diri mereka di hadapan kita samda melalui simbol2 atau menjelma secara fizikal.

Ini semua mereka lakukan atas tujuan melemahkan semangat kita dan membuatkan kita berasa kecil sehingga lupa kekuatan yang Tuhan kurniakan..lantas atas rasa lemah dan takut.. kita pun merelakan mereka menjadi tuan menghambakan kita.. maka gugurlah iman kita.. kerana yang sepatutnya kita hambakan diri kepada Tuhan semata-mata.. licik sungguh mereka bermain.. =)

kita perlu terus ingat mengingatkan..dan jangan berasa sedikit pun gentar pada kehebatan yang mereka tonjolkan.. sebab kehebatan itu sendiri datangnya dari Tuhan kita..

sedikitpun mereka tak mampu usik kita walau sebesar hama.. kalau Tuhan tidak izinkan..

jadi kuncinya di sini.. Hubungan kita dengan Tuhan.. jagalah Hubungan kita dengan Tuhan.. dan ingat pula.. Redho tuhan terletak pada redho kedua ibu bapa.. maka wajiblah kita menjaga hati kedua ibu bapa..siapa pula yg memperkenalkan Kebenaran.. merekalah Guru kita.. maka wajiblah kita hormati Guru..

inilah kunci.. Hubungan manusia dengan Tuhan - Hubungan manusia sesama manusia..

Musuh tahu pertalian ini, maka mereka sedaya upaya merosakkan pertalian ini.. maka berwaspadalah setiap dari kita.. sama2 kita mendoakan keselamatan semua kita..


tiada hebatnya Iblis yang dilaknat tu.. Meraunglah kau dengan azab yang Pedih dan Keras =)
December 22, 2009 at 9:14 PM
 Anonymous said...
AT LEAST KITE TAHU SAPE MUSUH KITE..
JGN BILE MASA NYE DAH TIBA KITE X KENAL SAPE MUSUH N SAPE SAHABAT..
December 22, 2009 at 9:43 PM
 Anonymous said...
kepyg mempertikaian sumber, atau kenapa boleh terbongkar rahsia2 para konspirasi dan pencacai Iblis ini, boleh baca sesi dialog ini... :

http://holywar-efairy.blogspot.com/2009/12/pope-roman-peter-ii-cantus-benedictine.html

ada maklumat yg memang penting bagi mereka tapi terbongkar dan mereka tidak bimbang... kenapa? kerana diri kita sendiri... kerana umat kita sendiri...

saya pernah berdialog dengan pakar perubatan spiritual dari seberang dan dari tempatan dan penminat brg mistik... (berbual sahaja).... mereka mengatakan (kebanyakkan)titik spiritual yg paling tinggi dan ampuh adalah di kawasan sekitar Batu Pahat sehingga Ledang.... dan air laut (laut) selat melaka merupakan pemisah dan pemusnah kepada pemindahan ilmu dari sebrang ke sini....

so sering saya terfikir... kenapa ia begini? dan istimewa sgt area semenanjung ini dari aspek spiritual... emmm....

-AbuHakeem-
December 22, 2009 at 10:12 PM
 Anonymous said...
Betul, dalam pada menyuruh mengingatkan Allah, artikel juga mengajak anda berfikir bukan2 yg kalau kurang mendalam dalam agama Islam boleh mambuat anda terpesong disebalik menumbuhkan sikap2 tahyul, berprasangka dan meramal sesuatu yg bukan2 walaupun dalam alquran telah dinyatakan dengan jelas.

Jika dihalusi artikel nya, tidak dapat tidak ada unsur lain yg diterapkan selain ilmu agama islam.

Jadi disini, mata anda dikabui disebalik kebenaran ada perkara lain telah dibumbu kepada anda dari semasa ke semasa.

Wallahualam.
December 22, 2009 at 10:26 PM
 Anonymous said...
Sila berikan Cth ape perkara yg 'dibumbukn' itu.. :)
December 23, 2009 at 12:10 AM
 naktau said...
ye la,apa pulak unsur len yg nak diterapkan tu,ceritala smpai abis...ko jgn serkap jrg....nak tau gak apa MO nk sebarkan ni,mgkin ko tau apa kami xtau
December 23, 2009 at 1:30 AM
 !!! said...
okok ! dari cerita star wars memang cerita macam dahulu kala,kan ada intro nya kat depan-depan ada kata long time ago(macam tuh lah,kowt!),so,ambillah pengajaran di situ !!

tentang silat itu,asrama mereka tidak ada masalah,sekolah MRSM tuh kalau saya tak silap ! tapi budak itu yang problem sikit,dia nak belajar tapi tak tahu basic,so Jin Ifrit pon masuk ajar dia,macam itu lah cerita nya...dan dia ade kata masa dia kena rasuk,mcm ni'Aku Ifrit,yang SESAT LAGI MENYESATKAN !!!' fuh ! MEREMANG SIAPA-SIAPA YANG DENGAR !! hehe

btw,
dari sini ramai tahu tentang KONSPIRASI ! tapi tahu tak para-para blog nih SUKE SANGAT nak 'MENGACAU' fikiran kita ? haha,nak gelak PON boleh apa kenyataan saya bagi nih !


tapi jangan tanya KENAPA !


haha,kalau nak tahu itulah cara yg dilakukan oleh saudara/i holywar-efairy !!!

nak bagi komen pun tak boleh kat blog dy,arghh !!!!


banyak dari artikel yg dia post,tak berapa BAGUS ! sumber yang dia rujuk bukanlah dari yang sebetul-betulnya ! dan yang lebih 'power' dia tidak mahu layan 'kita' yang mahu berhujah dengan dia,dari situ sudah nampak ADA SESUATU YANG DIA CUBA SOROK..kebenaran?atau tak mahu layan?atau hujah nya TIDAK CUKUP ?!!


tak apa,di blog ini saya banyak juga dapat ILMU ! berkaitan KONSPIRASI ! saya dapt ilmu itu awal-awal dari orang bukan dari INTERNET,kah3 dan saya belajar sikit-sikit dari beliau !



dan pada sesiapa yang nak MELEMAH-LEMAHKAN institusi blog nih,TERUSKAN ! haha,saya bagi semangat ni ! tapi jangan putus asa ! jadilah seperti GURU ANDA dan GURU KITA SEMUA ! Ingat,SYAITAN PUN GURU KITA ! Dia ajar kita JANGAN PUTUS ASA !

HAHAHA ! Tapi blog ni tak akan layan punya ! hhehe,ok dah lah,malas nak taip !



!!!
December 23, 2009 at 1:31 AM
 Anonymous said...
eii tanda seruan...pesal ko hangin kat fairy tuh....dia ok apa....ko salah tanya kot kat dia...atau dia xsempat layan ko....apa pun jgnla cmtu....yg penting apa yg nak disampaikan dia...cam MO la jugak
December 23, 2009 at 1:41 AM
 Keris said...
Salam untuk sdra Muslimin sahaja =)

Tuhan beri pilihan utk kita memilih Guru kita.. sudahnya terpulanglah jika ada manusia yang masih berdegil mahu berguru dgn iblis dan suku sakatnya..

Sudah jelas lagi terang.. Tuhan memberi perumpamaan baik dan buruk serta Kebenaran dan kebatilan... ibarat siang dengan malam.. masih pilih kegelapan.. tiada siapa nak halang.. Torchlight dah diberi, tak nak ambil terpulanglah.. nak bersambut atau tidak.. terpulang.. Tuhan itu Maha Adil.. diberi pilihan kepada hamba-hambanya.. =)

ada dikalangan kita di sini dan ramai lagi di luar.. bila disampaikan berita-berita mistik, spiritual atau apa segala istilahnya.. maka mereka mengklasifikasikannya sebagai tahyul..lantas dengan itu mereka menolak perkara-perkara tahyul itu dgn alasan membuang masa, bukan realiti malah lebih dahsyat lagi sesat lagi menyesatkan.. hmm..

kembali kepada asas Rukun Iman.. antaranya.. seorang mukmin wajib percaya perkara ghaib.. apakah Jin dan syaitan itu tak wujud.. apakah kemahiran dan segala teknologi puak2 musuh dari matrik yg lain tu tak wujud? apakah jin dan syaitan dan segala teknologi dan perancangan musuh itu tak wujud?.. apakah itu semua bukan perkara ghaib?.. tepuk dada tanyalah iman =)

seperti mana MO, saya sendiri galakkan diri saya dan semua kita di sini utk terus mengkaji/berfikir/berdoa dan jangan harap semata-mata kepada apa yg diberi.. termasuklah artikel2 dalam MO ni.. agar keimanan kita semakin jelas dan bertambah kukuh. kita sememangnya lemah.. yg mana salah silap kita sama-sama perbaiki.. bukan kondem.. =)

konspirasi atau fitnah.. yg mana pilihan kita?


p/s: MO.. sy jarang pakai kipas.. sy pakai aircond aje.
December 23, 2009 at 1:50 AM
 !!! said...
ish ! air-cond? tak mesra alam !

meh sini duk hutan ! hehe,gurau jerk !!

okok ! mungkin anda salah tafsir ! saya maksudkan ambil yang untuk kegunaan elok-elok sahaja !,jangan ambil yang 'keruh',macam jangan putus asa buat maksiat(ini salah yer),tapi gunakan jangan putus asa untuk kebaikan(sperti cari kebenaran yang tersingkap di setiap kepala otak kita) !

dah lah,ambil yang keruh tuh tak elok,tapi 'minum' yg jernih !!!!

macam kelakar jer bunyi.
December 23, 2009 at 2:03 AM
 Keris said...
kepada !!! - December 23, 2009 2:03 AM

terima kasih.
saya setuju dengan komen terakhir kamu di atas =)
December 23, 2009 at 2:25 AM
 !!! said...
lupa nak bagitahu !

kat blog fairy tuh,memang lain dari M.O. punya artikel,dia tak terbuka(maaf ya,nak cakap apa itu KEBENARAN !) !

kalau benar,kenapa tak nak berhujah ??! saya ada nagi komen,dia 'approve' dulu baru boleh orang ramai tengok ! tapi dia tak aprove saya punya !

dapat lihat tak ?! meh sini lagi ! banyak dalam blog dia tiada pandangan para-para ilmuwan Islam tapi banyak ilmu logikal(walaupunapapun ada fakta yang lagi hebat dia tak ambil) !!


saya bagi contoh,ada artikel dia tentang bulan sabit !! itupun dia cakap dari mason dan seangkatannya !! dah tu bulan yg Islam guna kat kalender nih pun sesat ker ?!!!!!


itu contoh sikit yang paling anda semua boleh pandang ! tapi nak kata apa-apa kat sana,PASTI tak DILAYAN punya ! nak kata saya geram ! ah ! PUBLISITI MURAHAN ! kalau blogger yang saya maksudkan dah baca komen nih,meh debat kat sini,kat sana anda boleh GELAPKAN HUJAH SAYA !!!!


!!!
December 23, 2009 at 2:29 AM
 nasrul said...
saudara '!!!',

terpulanglah kat dia nak meyampaikan apa yang dia dengar. Itu lebih baik dari menyembunyikan atau menentang kebenaran, kan?

dan mungkin dia bukan jenis orang yang suka dengan bangkangan, bukan semua orang suka berdebat, kan? Dia bukan manusia maksum.

saya juga ada mendengar bahawa lambang bulan sabit memang tidak wujud pada zaman rasulullah s.a.w. Kemudian ada peristiwa (kemungkinan pada zaman Khalifah bukan 4) yang menyebabkan timbulnya simbol bulan sabit ni.

jangan lupa, mengaitkan kesucian Islam dengan simbol menyebabkan kita tak berbeza dengan Kristian yang memuliakan salib. Gantikan saja simbol bulan sabit dengan salib - dan kita x berbeza dengan mereka.

dan saya juga rasa x perlu untuk dia memasukkan tulisan ilmuan islam kerana post itu lebih kepada dialog dia dengan paderi yang lebih kepada 'apa yang difahami umat Islam pada masa kini'.

dan ya, kita memang telah dibrainwash oleh mereka. Bangga dengan kerja dan status masing-masing yang dicipta oleh Kuffar.

Padahal rezeki itu ditangan Allah semata-mata.
December 23, 2009 at 3:07 AM
 Nenek Main Kayu Tiga said...
Makin gua pening lihat komen sekalian. Banyak pula rujukan dan artikel kopirasi.

Apa yang gua paham secara mudah lah si Bilis, Dajal dan manusia jahat spt David Rockepala sudah lama merosakkan bumi manjadi PLANET SAMPAH yang berbau.

Rakyat2 jelata yang penakut ibarat kambing meraih undi menyokong kempen mereka. Contoh, kempen Bush, A.Sharon dan Obama.

Nak lempar selipar tapi mereka ada balaci tentera. Kena timbak kalu tak sempat ngucap. Seingat gua taun lalu, ada satu kali Bush kena lempar kasut lolz pandai dia elak.
December 23, 2009 at 4:28 AM
 Anonymous said...
mengenai ayat "that all these islands once formed two
immense countries, inhabited by yellow men and black men, always at war..."..pada pendapat aku, yellow men tue mungkin org cina, dan black men tue org india...mungkin ade sekumpulan org cine yg dah bkahwin dgn org india, so lahirlah org melayu..ini cume pendapat aku je sebab aku tengok kalau org india dgn org cine kahwin, ank depe mesti muke melayu..ade sesape pnh tepikir x? mungkin melayu nie berasal dari bangsa india dan cina...tapi x taula betul ke idak..ini cume tafsiran aku je..hehe
December 23, 2009 at 6:24 AM
 !!! said...
anggaplah saya ni masih kekurangan ilmu dari tuan-tuan sekalian !!

meh dekat sikit ! mahu membela ? teruskan ! tapi awas,jangan silap langkah !

bulan adalah ciptaan Allah yang paling umum ketahui ! tapi dibandingkan dengan salib ??! lagilah jauh unutk kita ambil,dan memang diketahui umum yang kita di dalam 'MATRIX',tapi perlulah kita membina usaha dakwah !

di blog itu timbulkan kebenaran ?!
sekali lagi saya tanya,KENAPA MAHU APPROVE DULU BARULAH NYATAKAN KOMEN-KOMEN 'SAMSENG' ??!

Tak nampak lagi ke?! Lebih elok saudara Nasrul fikirkan dari saya bagi jawapan !
December 23, 2009 at 7:16 AM
 Anonymous said...
so sering saya terfikir... kenapa ia begini? dan istimewa sgt area semenanjung ini dari aspek spiritual... emmm....

-AbuHakeem-

saudara
semenanjung tanah melayu adalah sebahagian dari atlantis, tanah melayu nusantara ni punyai ramai para wali Allah

org melayu mempunyai jiwa spritual yg amat tinggi, sbb itu kita kadang mendengar kisah sang kelembai dan pelbagai pekara mistik


-ed
December 23, 2009 at 9:02 AM
 aus said...
Salam,
bro ed,
nk tanye skit,kalu kte dngar petua dr mak ayah kite,
mesti ade yg mcm pelik bunyi nye,tp xde penerangan saintifik
lagi..cthnya,kalu ari ujan,tadah air dan masak,gerenti ujan
berenti..sy try dan mmag berenti ujan tuh!.hmm
pastu,kalu makan,jgan tertinggal nasi,nnti trdengar nasi
tu menangis..pada hri yg laen,sy dengar ustaz sy yg
ade pengalamannya tersendiri mendengar bunyi tangisan
nasi pd malam kenduri makan2..hmm..seronok jadi org
melayu,..byak bende sekitar kite yg masih kabur..
yg paling dekat pun masih begitu misteri..is there
any scientific explanation related?kalaulah ade blog yg
buat kajian ttg misteri petua org2 melayu,kan best..
kemudian related dgn cara yg paling mudah difahami oleh org
awam..haha..


budak bru blajo,
sile beri tunjuk ajo

=)
December 23, 2009 at 10:34 AM
 Anonymous said...
Budak baru belajo, memang la ujan akan berenti, kau tak masak pun..ujan pun semua tahu akan berenti jugak.. hehe

Inilah natijahnya akibat mindcontrol MO..Cara korang berfikir tu...

Lagi satu, alam ghaib dan tahyul tak sama.. Aku sarankan baik kau cari pengertian dan perbezaan, kalau aku cakap korang bukannya mau masuk otak...Sila berusaha sendiri utk mengetahui...
December 23, 2009 at 4:27 PM
 aus said...
hehe..
gotcha!!
nampaknye sume dah kenal who`s behind this anon..
December 23, 2009 at 5:12 PM
 nasrul said...
bahagian mana yang tuan rasa adalah satu pembohongan? kalau perkataan mereka mangajak untuk berhati-hati dengan Vatican dan gerakan bawah tanah Yahudi, bagi saya blog itu sudah menyampaikannya.

maaf, saya bukan membela. tapi tak mahu mengikut jejak langkah mereka yang membuta tuli mempertahankan maruah mereka.

dan ilmu saya juga tidak setinggi tuan, maka saya tak akan dapat memberikan hujjah yang jitu untuk mempertahankan pendapat saya.

tapi jangan lupa, makhluk Allah Azazel juga adalah abid dan ilmuan yang sangat dihormati malaikat pada masa lalu, tetapi kerana angkuh dan sombongnya dia dengan kedudukannya, dia melawan perintah Allah kerana baginya dia adalah 'benar'.

harap tuan juga tidak tersilap langkah :)
December 23, 2009 at 5:24 PM
 aus said...
xtaw sape main sape..tpi blog theme tuh leh jadi satu clue baru..
haha,teknik pengulangan statement nenek pun mindcontrol gak;planet bumi cam tapak pelupusan sampah...mesti suke nengok citer Wall-E nih..apepun,mari ambil ia sebagai jentera penggerak ntuk memulakan kajian.. =)
sy x rase ini tmpt ntuk sape yg paling tinggi ilmu konspirasinya..

hehe..

peace..

=)
December 23, 2009 at 7:16 PM
 Anonymous said...
alah, benda cam gini pun nak gaduh2..sapa pandai pasal konspirasi, sapa itu dan sapa ini..

engko horang semua jadi avatar yg di mindcontrol aja. Sila lihat movie avatar itu..

Engko horang dijadikan bahan utk memulakan operasi dorang...

Bila engko horang dah di mind control, korang akan laksanakan sprt yg dirancangkan...

Dalam pala hotak korang, korang berjuang utk agama..

Dalam pala hotak master mind dan konco2, sebagai abdi yg digunakan utk memastikan kejayaan dorang aja..

Last2 na'vi dan mind control avatar yg merana..

Hanya avatar yg berjaya melepaskan diri dari di mind control saja yg boleh menolong na'vi ..
December 23, 2009 at 8:14 PM
 !!! said...
beginilah ! JANGAN MUDAH MENGAMBIL DI BLOG ITU,sebab ada satu KESANGSIAN YANG TUAN-TUAN MUNGKIN TIDAK DAPAT FAHAM ! :)

Bacalah kembali 'statement' yang saya bagi,ada TERSIRAT maksud PEMBOHONGAN ke ?!! (haha,tergelak saya !)


ia bukan pada bab PEMBOHONGAN tapi ada maksud tersirat untuk MELEMAHKAN KITA !! TAK PERCAYA KE?!!

contoh BULAN SABIT itu,SAUDARA MUNGKIN AKAN TERASA LEMAH SANGAT BILA MASUK KE MASJID YANG LAMBANG ITU ADA DI ATAS KUBAH ! sedangkan selama ini(sebelum kunjung blog tersebut),tuan tidak langsung keberatan untuk langsungkan ibadah tuan !!

oklah,kalau tuan tidak mahu ambil 'statement' pun tidak apa,asalkan saya sudah sampaikan !!

hehe,nak kata tentang Azazil ! Jangan lupa ! Ada makhluk Allah yang lebih baik dari dia !!


aus,

apa yang mak ayah anda ucapkan itu memang tak perlu 'explanation' !! ..sebabbb,ia adalah ujian Allah ! jika anda percaya pada benda-benda karut,maka ada sedikit 'kepesongan' dari diri anda ! Ia akan membuatkan seolah-olah ada kuasa lain selain Allah,itu bahaya ! contoh seperti cerita hujan itu !

kerana masak hujan berhenti(seolah-olah kuasa masak itu yang buatkan hujan berhenti,bukan Allah) SUBHANALLAH !!!!!


mungkin kita kekurangan ilmu,kita akan kata spiritual kita tinggi,sedangkan itu tidaklah penting jika kita tak amalkan Islam sepenuhnya !!
December 23, 2009 at 8:23 PM
 Melayu Dagang said...
Be it Rocketfeller, Rothchild, and the other Key player of the zion - they have sold their sold to Iblis. so... no surprise that the Physical characteristic of their anatomy was also changed in accordance to their wish.

This witch lady -Blavatzky, learned this knowledge with the guidance of the Jin which transform in another speech medium (human like) thus to embroid her brain with Iblis-tism.

There is nothing about her finding and things that she wrote, thus this knowledge was also made avail during the Bohemian early days -1400.

ie.
john huss that fought with the emperor sigismund (1415) which then joint by john ziska - the hussite leader. and ziska's ideology was actually fame up his army thus he has won this battle. there are literature in latin that proves ziska is powering his army with devil spirit where on any battle he will conduct the evil whorshipping thus before his army march to the battle field. and his army were fully equipped with this kind of knowledge. [Berlin Univ - Archived.Doc-No:GTOER-918/119-01920.01(111-1)].
December 23, 2009 at 8:24 PM
 Melayu Dagang said...
[QUOTE]
There is nothing about her finding and things that she wrote, thus this knowledge was also made avail during the Bohemian early days -1400.
[UNQUOTE]

RE-QUOTE:
There is nothing [NEW]about her finding and things that she wrote, thus this knowledge was also made avail during the Bohemian early days -1400.
December 23, 2009 at 8:38 PM
 Acid Burn said...
welcome melayu dagang, aku memang slalu tunggu post dari ko. ko punya info mmg banyak kejutan. teruskan sharing di sini ok..

apa cerita enrike agaknya, dia ni pun byk info2 yg best, harap boleh share n update apa2 info yg dia tau..

jgn risau pada pengkritik MO, kita mmg perlukan pengkritik utk kebaikan blog ni juga..

pada MO, sy tunggu siri terbaru alter terahsia bangsa melayu. ada beberapa persoalan dari siri 1 yg blom terjawab sampai hari ni.

harap MO dapat ulas sket cerita terbaru dari majalah mastika (Jan 2010) yg menceritakan badan kerajaan UFO Rusia sudah lama meneropong negara ini secara sulit melalui satellite untuk mencari batu megalith. Ini adalah cerita 10 tahun yg lepas dan baru di dedahkan hari ni. Batu megalith ni jadi perebutan banyak negara. Apa yg mereka nak dari batu megalith negara ni agaknya?

yang penting di sini, kita masih sibuk bertelagah dalam blog ni hal yg remeh temeh, sibuk menafikan itu dan ini, tapi non-muslim sudah jauh maju kedepan dan terus mengkaji, w'pun benda itu sekadar batu megalith. mereka lebih tahu apa yg ada di dalam batu tu, w'pun batu tersebut berada di malaysia.

salam
December 23, 2009 at 8:52 PM
 Remember1511 said...
Ya...Lemuria yang terlebih dahulu wujud dari Atlantis, saya faham apa yang M.O. cuba terangkan tu...

Apa yang menarik tentang Lemuria ni yang masih boleh dilihat kesan2 nya di sebelah Pacific Ocean ni ialah perkataan "Aluah" yang bermaksud LOVE bagi LEMURIAN'S yang hari ni menjadi 'ALOHA" bagi orang Hawaii...mereka(LEMURIAN's) memang tahu ALLAH itu tuhan sekalian manusia!!!
December 23, 2009 at 9:49 PM
 Hampa said...
Saya setuju dengan tanda seruan !!!

Perkara2 beginilah yg melemahkan islam.. skrg ni banyak yg membongkar bulan sabit dan bintang pulak salah..

Mind control kan otak2 kita semua supaya esok2 kita berfikir masjid pun dah di konspirasi atau bawah naungan org2 tertentu. Hampa semua maleh pi masjid dan berpecah belah lah kita.

Ni lah bahananya asal semua benda dok pikiaq konspirasi saja. Ini lah yg dinamakan pandangan negative.. yg memakan diri hampa dan umat islam seluruhnya..

Contohnya kalau kita sembahyang dalam rumah, depan dengan almari ka hapa..bukan kita sembah almari pun... kita sembah Allah...

Bukan kepada perkara bulan sabit ka hap..apa yg ada dalam otak dan dada hang..kepercayaan hang pada Allah..bukan pada mata benda ni semua..

Benda2 simple cam gini, jadi bahana pada org2 yg kurang didikan ugama atau agak tidak mendalam ilmu agamanya..Bukan nak merendahkan...tapi nak bagi tau..

Sy boleh tau hampa semua ni tinggi atau tidak..kdg2 ingat dah cukup tinggi aih...pengetahuan islam...tapi sebenaqnya belum lagi...ada banyak lagi..

Jadi, dengan kepercayaan2 beginilah yg buat hampa semua kecundang dalam basic2 penting beragama...

Isi2 penting artikel ni ada yg nampak macam betui..ada yg sejarah, ada yg tokok tambah telah dibuat dengan begitu rupa, dan sekali pandang takdak nampak apa salahnya...

Tapi hampa semua perlu ada ilmu yg dah lama bersebati..bukan baru2 sat ni tau..utk anda faham..dimana pincangnya..berdasarkan ilmu didada inilah..kami semua boleh nampak..

Tapi sy nampak ada sorang tu pulak duk kenen kami2 semua yg cuma bagi nampak jalan..konon2 kami pulak yg macam azazil.....si saudara nasrul ni la..

Cuba saudara nasrul tengok sikit la diri saudara..adakah saudara termasuk dalam org yg telah kukuk asas2 agama..Hang ni tau mengaji dak? Hang semayang dak? Hang reti ka kaca doa.. ada hang volunteer bila part2 baca doa kat masjid..

Kalau ada yg aku cakap ni hang tak berupaya buat..hang toksah lah nak tegak kebenaran hang..kot2 hang yg kawan dengan azazil..
December 23, 2009 at 10:10 PM
 Anonymous said...
Aik...udah aloha pulak bermakna allah..mana la enko tau lemuria cakap rupa tu...

Ni la akibat kesan otak dah mereng kena mind control...

Terbawa2 dengan perasaan, last2 setan tu biar jer enko melalut..

MO citer skit...enko melalut lebih..
December 23, 2009 at 10:12 PM
 Anonymous said...
avatar ni adalah ayat yg digunakan oleh pengabdi setan..

ada yg digambarkan mempunyai kuasa supernatural..

ada yg digambarkan sebagai berilmu tinggi, spiritual tinggi..

tempat mereka pula ada sumber bumi yg banyak..

Jadi, makna lain bagi avatar adalah manusia2 yg perlu dikuasai dan dikhadamkan dan diusahakan supaya mempunah diri dan sesama sendiri...

Perlu diingat avatar zaman dulu dan zaman sekarang berbeza. Ia hanya ayat2 yg diguna utk mengabui mata. Buddha dan manusia2 baik digelar sebagai avatar. Di zaman ini avatar adalah org2 biasa seperti anda dan saya, orang2 yg tidak bersalah tapi bisa di mind control kan..

Adakah anda berharap anda avatar?
December 23, 2009 at 10:19 PM
 M.O said...
Saudara !!!,

Tentang bulan sabit itu,kami ada menghantar teguran kepada pemilik blog yang saudara maksudkan itu.

SEbenarnya lambang bulan sabit itu berasal dari bendera kerajaan Turki Uthmaniyyah.Ada sejarah yang mengatakan Muhammad Al-Fateh yang menakluk Constatinople lah yang meletakkan lambang itu.Muhammad Al-Fateh adalah pemimpin yang warak dan adil,setaraf dengan Khalifah Umar Abdul Aziz.Bulan sabit memang ada dipakai oleh kaum pagan namun maksud bulan dan bintang yang dipakai oleh khilafah Islam itu adalah melambangkan kebesaran Allah yang menjadikan dua makhluk-Nya itu.

Jadi apabila satu khilafah Islam menggunakan lambang itu,maka ia menjadi ikutan kepada umat Islam seluruh dunia termasuk di Nusantara kerana kerajaan Turki ketika itu menjadi Khalifah Islam yang memayungi umat Islam dan satu-satunya kerajaan Islam yang terkuat dan termoden angkatan tenteranya ketika itu.

Satu lagi sebab ialah, perlu diingat senireka kubah (dome) bukanlah hanya terdapat pada masjid-masjid sahaja,malah bangunan gereja pada zaman pertengahan juga ada meletakkan kubah-kubah,contoh yang popular adalah gereja Ortodoks Rusia dan biara-biara di Bulgaria.Jadi meletakkan lambang bulan sabit atau bintang di atas kubah masjid adalah untuk membezakan bangunan ibadat Islam dan bukan Islam.Ini samalah seperti rumah orang Islam yang meletakkan ayat-ayat Quran pada pintu rumah mereka terutama di kawasan perumahan majmuk.Ia bukan simbol agama yang diada-adakan,ia cuma berfungsi sebagai penunjuk sahaja.

Kami setuju dengan sesetengah pembaca di sini yang berpandangan bahawa kita memerlukan ilmu yang secukupnya untuk memahami apa yang dinamakan 'konspirasi'.Salah memahami ilmu ini maka dikhuatiri menimbulkan kesan yang jauh seperti yang diharapkan.Namun di setiap artikel,kami cuba menyelitkan penjelasan atau pandangan Islam tentang sesuatu konspirasi itu.Bahawa walau apa pun konspirasi mereka,Allah Yang Maha Perkasa tetap menang dan mengatasi segala perancangan jahat mereka.

Dan kami setuju dengan pandangan seorang jiggers di sini yang mengatakan ilmu tentang konspirasi golongan kafir ini bukanlah untuk mengelirukan atau menakut-nakutkan,namun bertujuan mengenalkan siapa musuh,siapa sahabat.Dan siapa musuh yang memakai topeng sahabat.Itu saja.Kerana apabila fitnah keluar,tiada siapa yang boleh bercakap sombong,ilmunya yang hebat dapat menyelamatkan dia dari fitnah itu.Jadi marilah kita berkongsi ilmu dan ingat-mengingati.

Dan kepada saudara !!!,jangan jauh hati dengan pemilik blog itu kerana satu dua perkara sebegitu,kita ambil positif dari ilmu yang ingin disampaikan.Blognya amat menarik dan kesungguhan beliau menampilkan material seperti ebook dan video Arrival dalam bahasa Melayu amat bagus sekali.Mungkin pemilik blog itu seorang yang sensitif dan perajuk sehingga komen anda tidak disiarkan :D

Cuba komen dengan nada lembut dan niat berbincang.Hati manusia siapa tahu...





-@r3@1E
December 23, 2009 at 10:51 PM
 Cokkodok, said...
lepas aku baca-baca,pastu kenen-kenen skit......Aku berkesimpulan kecil semuanya tak lepas dari unsur falsafah yang bercampur aduk atau sesaja di adun cokkodokkan....ceritalah dalam genre apa pun yang konsep kafir itu popularkan mesti rojak yang mengelirukan.

aku teringat serangan hebat Imam Al Ghazali dalan Buku Keracunan Falsafat tu.Karangan Imam tu mengundang spesis musuh yang sangat ramai kepadanya....ternyata karangan tu mendahului zamannya.

Hari ini terbangun satu konsep Pencerahan tu kalau buat bandingan akar syarahnya sama saja jalan pemikirannya dengan idea2 falsafah yg lain tu,bunyinya terlalu modenis dan renainsence tetapi kalau di buat uji cuba dengan kritik Al Ghazali tu,memang kontras giller.....gila pun tak kontras cam tu...

ruppppaaaaa-rupanya Al Ghazali sudah tahu jalan cerita di akhirnya sebab tu dia bangkang awal-awal.

kalau kita teliti usaha gigih yang M.O and The Gang buat ni,anda adalah penyambung kerja yang pernah di bangunkan olih Al Ghazali tetapi jalan tu tetap beronak dan berliku2.Harap2 dapat memisahkan antara emas dengan tahi emas,besi dengan tahi besi....jangan pula nanti temakan tahinya.

sebenarnya aku menunggu inti kesimpulan dari korang.Korang mesti wujudkan jalan keluar yang pernah di bagunkan seperti Al Ghazali pernah bangunkan.....tapi itu 'style' lama pak!!! bawa 'style' baru nya pak!!!

style lama telah di ceroboh,robak-rubik dan di carca marbakan olih musuh....

bolih tak itu jadi satu gagasan buat M.O.kalau tak nanti kerja itu sia2....
December 23, 2009 at 11:25 PM
 nasrul said...
oh, jangan risau - bukan niat saya untuk menyamakan mana2 posters dengan azazil, cuma memberi peringatan supaya kita x ambil jalan macam dia :)

dan bukanlah maksud saya untuk menjatuhkan lambang bulan sabit itu, tapi lebih kepada supaya kita tidak terlalu taksub kepada satu lambang atau simbol - takut2 lain jadi niatnya.

dan macam saudara anon cakapkan tadi, memang benar. saya bukan seorang yang terpelajar dalam agama, juga bukan seorang yang warak.

Tapi iman dan amal baik seseorang tu ihsan Allah, kan? Seorang yang berzina sepanjang hidupnya dan kemudian menitiskan airmata kerana takut pada Allah cuma *sekali* pun diberikan rahmat masuk syurga.

dan kalau Allah berkehendak, seseorang yang sepanjang hidupnya beribadah dan beramal soleh pun, akan dimasukkan kedalam neraka (cth: kesalahan Azazil).

siapa kita nak mempersoalkan Hak Allah?

saya harap tempat ini sebagai tempat bertukar pandangan dan merapatkan ukhwah sesama kita, bukan medan siapa lebih 'alim' :)
December 23, 2009 at 11:49 PM
 Sangtawal Sakranta said...
salam buat semua,

terima kasih M.O atas penulisan artikel ini.

apa pula pendapat M.O dan rakan-rakan semua tentang blog ni :

http://alya-diyanah.blogspot.com/

pada pendapat saya, pemilik blog ini sudah jauh tersesat dari jalannya yang sebenar... marilah kita tolong dia untuk kembali semula ke pangkal jalan. kalau dibiarkan dia akan memberi satu ancaman baru kepada melayu-islam!

saya rasa ada "unsur luar" yang membisikkan kepadanya sesuatu.

wassalam
December 24, 2009 at 12:09 AM
 Nenek Main Kayu Tiga said...
Rilek semua jangan panik. Gua bercadang nak Emo gantung diri bila bumi huru-hara zaman Dajal Tribulation.

Sesiapa yang berfikiran sama mari kita bunuh diri beramai-ramai. Mari kita elak fitnah dajal.

Manakala sesiapa yang nak berjuang jihad silakan jangan malu-malu. Sekurang-kurangnya itulah nilai kita sebagai HAMBA.

Gua nak shopping dan cuci mata dulu nak sambut tahun baru 2010.

Sekali lagi statement dari gua "BUMI PLANET SAMPAH" sebagai peringatan kepada semua. Sekian terima kasih.
December 24, 2009 at 12:10 AM
 !!! said...
MO !! mana hampa taw saya nih saudara,mandai-mandai jerk !! :)


telah saya kata,komen saya pada ketika itu mahu menyanggah statement 'beliau' tentang KONSPIRASI BULAN itu,

baru sahaja tadi saya lihat,masih tiada lagi komen saya..:(


jika benar itu konspirasi atau ape-apa yang boleh memudaratkan kita,apalah salahnya nyatakan kebenaran itu dengan lebih TERBUKA LAGI !!

Saya tidak akan jauh hati walaupun dengan sesiapa,kerana itulah sasaran dakwah kita !!

dan saya cukup faham dengan sejarah itu ! BULAN MASIH LAGI UMUM,dan salib memang diketahui khusus untuk agama tertentu !

lihatlah komen-komen di blog itu,seolah-olah semua menyokong blogger itu !!!

dan lebih teruk lagi(maaf !),mereka mahu memperlemahkan jemaah PAS !!(ada komen yang diberi oleh Muhammad)
saya faham,pas bukan lah parti yang maksum tapi jiika dinilai,TGNA adaalh termasuk pemikir Islam di dunia !! anda ?? kita ?? mungkin jauh ketinggalan !!



hehe,agama asalama !! klakar juga tapi itulah manusia,banyak sangat berfikir !! tapi tiada guru yang bimbing maka jauhlah mereka berfikir tidak tentu hala !!!


ops !,saya setuju denagn Remember1511 !!! Hawai kecil sahaja ! tapi ada rahsai di sana,meh nantikan ATBM3 !!!
December 24, 2009 at 12:50 AM
 !!! said...
acid burn !!

4 ur info,enrike is in 'holiday' now !! coz of that he can't give some comment yet and he dosnot have da internet !! :)

(just teori)

!!!
December 24, 2009 at 1:09 AM
 Anonymous said...
mengenai ayat "that all these islands once formed two
immense countries, inhabited by yellow men and black men, always at war..."..pada pendapat aku, yellow men tue mungkin org cina, dan black men tue org india...mungkin ade sekumpulan org cine yg dah bkahwin dgn org india, so lahirlah org melayu..ini cume pendapat aku je sebab aku tengok kalau org india dgn org cine kahwin, ank depe mesti muke melayu..ade sesape pnh tepikir x? mungkin melayu nie berasal dari bangsa india dan cina...tapi x taula betul ke idak..ini cume tafsiran aku je..hehe
December 24, 2009 at 2:53 AM
 ABATASA said...
sdr sang tawal.

Saya dah masuk tengoh, memang betul, rasanya telah tergelincir.

Apa patut kita tolong?
December 24, 2009 at 3:21 AM
 aus said...
haha...YESSSZAAAA...memang dah masuk perangkap!!
Alhamdulillah.. =) ade seseorang ataupun beberapa org disini sengaja
menimbulkan persoalan ntuk pembaca terutama kaki bangkang untuk berfikir!!
Lihat,perkara tahyul dlm fahaman hari ini adalah sesuatu yg mengaitkan
perkara paranormal dgn kekuasaan yg mampu diadakan oleh syaitan.Ini sekaligus meletakkan syak
kita kekuasaan itu berada dlm tangan syaitan.Sy tidak menyangkal perihal ini ok.
But,ade mesej tersembunyi dlm comment2 disini.Kta dtg dr berbagai background,dan sepastinya,
yg muslim dan yg ade basic sains gunaan sgt tertarik dgn content blog ni.
Hari ini kita melihat sesuatu perkara yg tidak dpt dijelaskan secara saintifik
sebagai tahyul,but a day after science has cover it,kita begitu mudah menerimanya.
Nampak x?ok contohnya merendam lalat yg terjatuh dlm air.Slpas dibuktikan scra saintifik,
ramai yg mula mengambil berat akan perihal2 keagamaan,..sunah2 Nabi Muhammad mula di amalkan.
Hari ini kita melihat tiada penerangan yg sesuai menjelaskan perihal sedemikian,tp bila
kita cuba,ia benar2 berlaku.Kita lantas membuangnya tanpa menyelidik adakah terdapat satu penerangan
hukum alam yg menjadikan sedemikian?Post bro M.O yg sblum ini ada menjelaskan peranan2 syaitan
yg berjalan dlm darah manusia menebarkan fitnah dlm aggapan minda.Harap ini akan membantu penkaji.hehe



Tetapi,mungkin dlm beberapa tahun yg akan datang,sains mula
menjejaki alam2 yg tidak kelihatan pd mata kita,sekaligus membenarkan apa yg kita letakkan
kekuasaan pada syaitan tetapi bukan pd hukum alam sbagaimana yg dijadikan Allah.
Bukankah tidak adil sekiranya begitu awal meletakkan tuduhan.Kajian lanjutan yg membenarkan
perkara2 yg kita anggap tahayul sblm ini mencerminkan siapa asal-usul darah daging kita.
Cntoh paling dekat,'Ubat'.kalau kita tiada pengetahuan sains mengenai bagaimana ubat bertindak,kita
secara automatik meletakkan ubat itu sebagai penyembuh.Ape bezanya kannn?


This is just another way to find the truth.Bukannya membazir.Secara psikologi,artikel2
yg dipost adalah bertujuan menggerakkan kta memulakan kajian lanjutan,bukannya mencari undian
siapa lagi benar dan siapa lagi salah,siapa yg lemah dlm kajian dan siapa lagi luas sumber rujukannya!.

Jangan melihat ujian Allah hanya dri kesanggupan kita meletakkan kuasa Allah itu pd makhluk laen,
sebenarnya ada bnyak lagi ujian Allah.boleh jadi sesama kita sendiri yg berdiskusi juga adalah dugaan Allah.
Cumanya,apa yg kita cuba ketengahkan mestilah sekurang-kurangnya memberi kebaikkan kpd semua pembaca.

Oh ya lagi satu,adakah di alam ghaib itu hanya terdiri drpd syaitan2 dan jin2.Lihat dlm AL-Quran yg ditranslate
kpd bahasa melayu,ada dinyatakan kata ganti nama 'Kami'...banyak kali digunakan..boleh ramal soalan yg seterusnya?
btw,terima kasih,..sy hanya melihat ini dr pandangan sy yg sempit ini sahaja.this is nothing than just a blog,kalu
asik bertelagah dlm blog,where is the next step?

peace bro !


budak bru blajo
sile beri tunjuk ajo..

=)
December 24, 2009 at 4:07 AM
 Anonymous said...
apekebende ko nih aus?
December 24, 2009 at 4:30 AM

Remember1511 said...
Tentang lambang Bulan tu, ini semua niat jahat dan sifat kanak-kanak si Robert Morey tu!! totally JESUITS puppet!!, ya orang kristian banyak menyebarkan buku2 beliau ni dalam versi indonesia di negara kita ni.....sebelum pun mereka2 yang gila tu semua menuduh islam menyembah bulan, tuduhan mereka tu sudah pun dijawab oleh Allah s.w.t lebih dari 1400 tahun yang lalu...

----------------------------------
And from among His Signs are the night and the
day, and the sun and the moon. Prostrate
not to the sun nor to the moon, but prostrate
to Allah Who created them, if you (really) worship Him. (Qur'an
41:37)
----------------------------------

Jesus/Yesus yang mereka tunggu2 tu sebenarnya dajjal itu sendiri dan bukan nabi isa a.s(peace be upon him), tiada istilah 'J' dalam sebutan yahudi kuno....hanya dajjal yang akan mengaku nabi dan akhirnya mengaku sebagai tuhan pulak...itu lah pembohongan dan fitnah yang dilemparkan kepada ajaran nabi isa a.s(peace be upon him) oleh tangan2 dan akal2 kotor manusia2 tidak bertanggungjawab sampai hari ini...
December 24, 2009 at 4:45 AM

!!! said...
lah ! ke situ pulak ye Aus ,main perangkap-perangkap ye..meh sini main !!

lain kali jangan kata awal-awal lagi kate PERANGKAP,lagilah tak best. ..:) !!!

tak apalah,kena explain kat budak ni,hehe


kita hanya ambil contoh yang cerita hujan anda sahaja dulu !! yang lain-lain spiritual,tak payah !! HARAP MAKLUM !


masak ke yang buat hujan berhenti,bukan Allah ?? hukum apa yang anda pegang selama ni?! mungkin salah kita semua tak ajar benda ini secara lanjut,hanyalah MELAYU suka berkias-kias !!

tapi kiasan yang diberi adalah kadang-kadang CUKUP MENGARUT !!
dan ada yang boleh memesongkan akidah !! contoh ada burung gagak bunyi di bumbung,ada pulak kata maksudnya ADA KEMATIAN TAK LAMA LAGI !! so,siapa-siapa yang percaya benda ini,hancurlah akidahnya !!

Sesungguhnya ini adalah UJIAN DARI ALLAH !! (nnti ada jugak budak kata burung gagak nih ada terima wahyu dari Tuhan!,kah3)


cerita lalat itu bukan spiritual ya dik !! banyak hadis-hadis Nabi berkaitan sains !! tak usahlah minta mana satu,sebab kat artikel ini pun ada juga !!

kalau adik nak kata para-para wali Nusantara yang buat kiasan sebegitu ! mungkin boleh diterima,tapi jika mak ayah anda yang kemukakan(atau meniru dari wali Allah),ia sama sekali tidak boleh diterima !!

ADA SEBAB JUGA ! masa wali Allah terima 'signal'(kejadian masak masa hujan itu) mungkin ada kait rapat dengan keadaan tersebut,ada suruhan Allah supaya anda perlu berusaha melakukan sesuatu jika tidak mahu akannya,(but it only 4 him not 2 u !!)

oklah,kena masuk jugak 'perkara' lain ni.!! ubat ??

ubat bukanlah penyembuh tapi Allah yang melakukannya ! sama seperti makanan,bukan makanan yang menyenyangkan kita tapi semua itu DENGAN IZIN ALLAH !!!

ada perkara yang sains tidak boleh jelaskan,seperti alam malaikat ! jika adik nak tahu,kita boleh memasuki mana-mana MATRIX ,tapi bukan kerana sains !! SEMUANA KERANA IZIN ALLAH(maklumlah,ini sudah tahap yang jarang kita jumpa) !!


dalam artikel lepas ada juga sebut tentang semuanya kerana Allah izinkan ! bukan kerana logik(sains) !

saya tak bertelagah selagi masih ada kesamaran,lagi-lagi budak-budak sekarang ni mana pi surau ! dok depan komputer jerk ..:) betul x aus ?! hehe,maaf jika ada kasar dan terasa hati !!

aus,saya faham maksud anda tentang spiritual,memang ada yang tidak boleh dijelaskan tapi hati-hati,kerana ada yang boleh pesongkan akidah anda yang sudah sedia benar ! cukuplah di sini rasanya,saya sampaikan apa yang patut !!!





1511,

nak kata apa-apa tentang sistem kalendar Islam tentang bulan ?!!!!!
December 24, 2009 at 5:58 AM

Anonymous said...
salam..
hangat pulak perbincangan kat sini..
dah lama pulak tak jenguk blog mistisfiles nih..

!!!, tak baik kita ckp mcm tue..
lebih baik kita bersangka baik..
mmg blog efairy perlukan approve untuk comment..
kan chatbox ada kat blog dia..

lagi satu, aku tengok dari cara ko, mcm nak hentam kasi kondem org jer..
ckp biar lemah lembut..
nie tak, mana lah org tak takut nak approve comment ko..

huhuhu, anyway, penulisan yg bagus MO..
teruskan menyebar ilmu..=)

-Mr.Z
December 25, 2009 at 3:01 PM

Anonymous said...
saya tak hentam pun !!,tapi lebih kepada MENGAPA PERLU APPROVE DULU ? sudah lah,banyak sangat komen kat sini yang saya dah jaawab,berulang pon tak elok !!!

saya gunakan nama lain ketika komen,dan cukp baik komen saya(menyebut tentang bulan yang dibahaskan) !! mungkin kerana dia mahukan sokongan,sebab itu tak mahu approve hujah saya yang menyaggah beliau !!




!!!
December 25, 2009 at 8:35 PM

Anonymous said...
die x sedar ke die tgah kene jolok dgan budak tuh???!!!
December 25, 2009 at 8:40 PM

Anonymous said...
erk,Ingat1511 a.k.a remembere1511,
yellow men and black men tu orang kuning dgn orang hitam kan?
mana pula yg dikatakan jin itu?

budak br blajo
December 26, 2009 at 3:35 AM

Anonymous said...
The Secret Doctrine

Enjit enjit semuttt
Siapa sakit naik atasss
Enjit enjit semuttt
Siapa sakit naik atasss
Enjit enjit semuttt
Siapa sakit naik atasss

Selagi tak sakit, jangan naik belah atas.
////////////////
Ini mesej dari aku utk M.O sahaja.
M.O aje yang faham naluri kanak-kanak aku ni.

Seperti mana PemudaBaniTamim faham bahasa bumi contohnya nak berlaku tsunami & gempa bumi.
Seperti ikan-ikan faham ada gelombang tsunami lantas menuju pantai.
Seperti sang gagak faham gelombang isyarat nak hujan, lalu dia bunyi ak, ak, ak.

Kerana dalam Mf.O ni ada kaunselor dan psikologis


Ramli Sirap
January 1, 2010 at 9:43 AM
 Anonymous said...
baca ayat al-syaitan maka bkn iblis yg tkut allah. jdi kne fhm beza syaitan dan iblis
August 6, 2010 at 12:37 AM
 Biskut Samprit said...
Bohemian Rhapsody lyrics

Is this the real life?
Is this just fantasy?
Caught in a landslide,
No escape from reality
Open your eyes,
Look up to the skies and see,
I'm just a poor boy, I need no sympathy,
Because I'm easy come, easy go,
Little high, little low,
Any way the wind blows doesn't really matter to
me, to me

Mama,
I just killed a man,
Put a gun against his head, pulled my trigger
now he's dead
Mama... life had just begun,
But now I've gone and thrown it all away
Mamaaaaa oooh,
Didn't mean to make you cry,
If I'm not back again this time tomorrow,
Carry on, carry on as if nothing really matters

Too late, my time has come,
Sends shivers down my spine, body's aching all
the time
Goodbye, ev'rybody, I've got to go,
Got to leave you all behind and face the truth
Mamaaaaa oooh,
I don't want to die,
I sometimes wish I'd never been born at all

(Guitar solo)

I see a little silhouetto of a man,
Scaramouche! Scaramouche! Will you do the
Fandango?!

Thunderbolt and lightning, very, very frightening

Galileo, Galileo
Galileo, Galileo
Galileo, Figaro - magnifico

I'm just a poor boy, nobody loves me
He's just a poor boy from a poor family,
Spare him his life from this monstrosity!
Easy come, easy go, will you let me go
Bismilah! No, we will not let you go
(Let him go!) Bismilah! We will not let you go
(Let him go!) Bismilah! We will not let you go
(Let me go) Will not let you go
(Let me go)(Never) Never let you go
(Let me go) Never let you go (Let me go) Ah
No, no, no, no, no, no, no
Oh mama mia, mama mia, mama mia, let me go
Beelzebub has a devil put aside for me, for me,
for meeeeeeeeeeeeeeee!

So you think you can stop me and spit in my
eye?!?!
So you think you can love me and leave me to
die?!?!
Oh, baby, can't do this to me, baby,
Just gotta get out, just gotta get right outta
here!

(Guitar solo)

Nothing really matters, Anyone can see,
Nothing really matters,
Nothing really matters to me...

Anyway the wind blows...
June 11, 2012 at 10:53 PM

No comments:

Post a Comment